Nationaldagsfirande i Sundbyberg – en dag av festligheter och gemenskap

Människor sitter i slänten på golfängarna på nationaldagen.

Den 6 juni firades Sveriges nationaldag i Sundbyberg med stor glädje och entusiasm. Golfängarna förvandlades till en festplats fylld av kultur och en mängd olika aktiviteter som skapade en härlig atmosfär för alla åldrar.

Evenemanget lockade besökare från både när och fjärran. Med ett brett utbud av restauranger, ett färgsprakande tivoli, spännande utställare, en livlig kulturscen och olika aktiviteter fanns det något för alla att njuta av. Golfängarna sjöd av liv och rörelse, och det var en dag fylld av skratt och gemenskap.

Högtidlig invigning

Stadsdirektör Frida Nilsson hade äran att inviga firandet, vilket markerade den artonde upplagan av stadens traditionella nationaldagsfirande på Golfängarna. Hennes inspirerande tal satte tonen för dagen och välkomnade alla besökare till denna festliga händelse.

Kulturella insatser och hyllningar

Efter invigningen bjöds publiken på en rad fantastiska kulturinslag från scenen. Allt från imponerande karateuppvisningar till energifyllda K-pop-framträdanden höll besökarna underhållna. En höjdpunkt var stipendieutdelningen, där vi fick möjlighet att hylla några av de fantastiska individer som bidrar till vår stads rikedom och mångfald.

Årets stipendiater

Stipendiater 2024

Sundbybergs stad delade ut stipendier inom olika områden för att erkänna och främja enastående insatser:

  • Jämlikhetsstipendiet: Antonia Liljefors, för hennes hängivna arbete för jämlikhet och rättvisa.
  • Kulturstipendiet: Erik Aglert och Joel Wiklund Ekman, för deras kreativa och inspirerande bidrag till kulturen.
  • Idrotts- och ungdomsledarstipendiet: Aicha Yousri och Ronny Westberg, för deras engagerade ledarskap och stöd till ungdomar inom idrotten.

Välkomnande av nya medborgare och utmärkelse till Årets Sundbybergare

En särskild ceremoni hölls för att välkomna nya svenska medborgare till Sundbyberg, vilket var en rörande stund som speglade stadens öppenhet och mångfald. Dessutom utsågs Oyewole Odunlami till Årets sundbybergare, en utmärkelse som hyllar hans ovärderliga bidrag och engagemang i samhället.

Ett stort tack till alla besökare

Vi vill rikta ett varmt och hjärtligt tack till alla besökare som deltog i firandet och gjorde dagen så speciell. Er närvaro och engagemang bidrog till att skapa en minnesvärd och glädjefylld dag för alla. Utan er hade detta fantastiska firande inte varit möjligt.

Sundbybergs nationaldagsfirande 2024 blev en oförglömlig dag fylld av glädje, gemenskap och kulturella upplevelser. Vi ser redan fram emot nästa års firande och hoppas på att återigen få fira tillsammans med er!

Senast uppdaterad 19 juni 2024