seniorer som tränar på en idrottsplats

Friskvårdsdag för Sundbybergs seniorer genomförd

Den 22 maj välkomnade Sundbybergs stad tillsammans med föreningslivet pensionärer och seniorer i Sundbyberg till en friskvårdsdag på Sundbybergs idrottsplats. Under dagen deltog cirka 150 seniorer i en mängd aktiviteter för både kropp och knopp.

Friskvårdsdagen arrangerades i ett samarbete mellan sektorn för kultur och fritid, sektorn för välfärd och omsorg, samt föreningslivet i staden.

Vi har haft en fantastisk dag och ett fint samarbete mellan olika sektorer, föreningsliv och medborgare. Fysisk aktivitet är bara halva nöjet, utöver att träffa nya vänner och det sociala sammanhang en dag som denna öppnar upp för, säger Mikael Eljenmyr, Idrottschef.

Dagen började med grillade hamburgare, följt av invigning med musik och allsång. Därefter fick seniorerna välja mellan en mängd olika aktiviteter, bland annat tipspromenad, friidrott, vattengympa, frisbeegolf och flugfiske på land. I slutet av dagen serverades fika och vinster från tipspromenaden och lotteri delades ut.

–Det är viktigt att möjlighet till fysisk aktivitet finns för alla åldrar, både för den fysiska och psykiska folkhälsan. Jag är glad och stolt över det fina samarbete vi har runt äldres fritid, både inom staden och med våra föreningar, säger Stefan Bergström (C), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

–Friskvårdsdagen är ett perfekt exempel på när staden, föreningslivet och invånarna är som bäst tillsammans. Här skapas möten och gemenskap men också rörelseglädje och samtalsglädje, säger Towe Bengtsson (V), ordförande äldrenämnden.

Bildspel från dagen

Senast uppdaterad 23 maj 2024