Lyckad kulturfestival i Hallonbergen

Kulturfestival Hallonbergen

Lördagen den 18 maj anordnade Sundbybergs stad Hallonbergen Kulturfestival för barn och unga. Initiativet till festivalen kom från barn och unga på Kulturskolan i Sundbyberg. Festivalen genomfördes som en del av Hallonbergslyftet, Sundbybergs stads satsning på att öka trivsel och trygghet i Hallonbergen

Under dagen genomfördes 50 programpunkter av olika slag, bland annat konserter, dans, muralmålning, pyssel och godisregn. Kulturskolan stod bakom stora delar av scenprogrammet under dagen. Fastighetskoncernen Balder grillade hundratals korvar till besökarna och Sundbybergs fastighetsbolag Förvaltaren bjöd på fika under dagen. Utöver det anordnade flera ideella aktörer aktiviteter i samarbete med Sundbybergs stad.

- Kulturfestivalen i Hallonbergen blev verkligen en lyckad och minnesvärd fest. Under dagen deltog över 1300 personer i en mängd olika aktiviteter, säger Lorentina Runander, enhetschef Fritid Sundbyberg.

Festivalen anordnades som en del av Hallonbergslyftet, Sundbybergs stads satsning på att öka tryggheten och arbeta med åtgärder som ökar trivseln i Hallonbergen.

- Det var fantastiskt att se så många glada barn och unga delta i olika aktiviteter. Festivalen är ett av många steg i vårt arbete med att skapa en trygg miljö där de som bor eller vistas i Hallonbergen ska trivas ännu bättre, säger Marie Hallberg, projektledare för Hallonbergslyftet.

 

Läs mer om Hallonbergslyftet på vår webbplats.
Hallonbergslyftet Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad 21 maj 2024